Kom eerst tot rust! Vlooien zijn er wel meer, alleen kunnen wij ze niet altijd zien en vinden.

We hebben een aantal vlooiensoorten in Nederland. De meeste vlooien zullen de kattenvlooien zijn. Toch wordt er regelmatig nog de hondenvlo en de vogelvlo aangetroffen. Vaak treffen we de kattenvlo aan op de honden. Deze vlooien zijn ook nog eens heel specifiek. Ze weten pas bij het bijten of ze op de gastheer blijven of dat ze toch liever opzoek gaan naar een andere gastheer

De hondenvlo daarin tegen is iets anders. De hondenvlo is namelijk drager van de lintworm. De lintworm valt weer onder een endoparasiet. De lintworm komt in het stukje ontwormen verder aan bod.

Wij vinden vlooien vaak heel vies. Indringers, ongewenst en vaak ook moeilijk te bestrijden. Toch hoeft het niet zo heel moeilijk te zijn. Eigenlijk zeg ik altijd met een gouden regel:

Alles wat in bij de dierenwinkel te koop is, is niet voor niets weg bij de dierenarts!

Bij de dierenarts vinden we vaak de nieuwste middelen. Zo hebben we pipetten, tabletten en banden. Voor iedereen wat wils! Naast het behandelen van het dier, zullen we ook het huis, de auto, de slaapplekken en noem maar op waar de hond of kat ook komt moeten behandelen.

Het behandelen van de dieren is essentieel. Door middel van het gekozen product pakt dit namelijk de vlooien op het dier aan. Echter na het bijten verlaat de vlo het lichaam van het dier om de eitjes in de kieren en plinten te leggen. Dus we zijn helaas nog niet klaar hierna.


Het is belangrijk dat u u voor laat lichten bij de dierenarts. Iedere dierenarts werkt met andere middelen. Bespreek dit met hem of met haar.
Aantal voor en nadelen kan ik u wel noemen:

Pipetten
– Iedere maand, redelijk goedkoop.
– Pakt ook een deel ontworming vaak aan
– Oppassen met kinderen! Na het aanbrengen van het pipet blijven de haren lange tijd nog vet met het middel.
– Er kan een reactie op de huid komen van het middel
– Lange vachten kunnen gaan klitten
– Mag niet 3 dagen voor, en 3 dagen na het wassen

Vectra 3D als voorbeeld


Tabletten
– Vaak 1 in de maand, of 1 keer in de 3 maanden
– Werkt snel
– Redelijk nieuw, dus veel commotie over
– Geen gevaar met kinderen

Comfortis als voorbeeld


Banden
– Werkt voor een langere tijd, soms wel tot drie kwart jaar
– Er mag mee gezwommen worden
– Hij mag niet af, dan verliest hij de werking
– Kan bij lange vachten gaan klitten
– Vaak zit hij te los, waardoor de werking ook sterk verminderd.

Seresto als voorbeeld

Daarna zal het huis behandeld moeten worden. Kieren, plinten, houden vloeren daar zijn deze kleine ongewenste vriendjes vaak te vinden. Ze hechten zich aan kleine stofdeeltjes waar ze ook hun voeding uit halen als ze uit het eitje komen.
Ze voeden zich, en gaan opnieuw de pop in. Hier kunnen ze wel een jaar in blijven hangen. Als de omstandigheden goed genoeg zijn, dan zullen zij pas uitkomen. De omstandigheden waar ze het erg goed op doen is warmte, en trillingen om ze wakker te trillen als het waren.
Goed stofzuigen, eventueel met een stukje afgeknipte vlooienband in de stofzuiger zak. En na het stofzuigen de zak direct weggooien.
Er kan gekozen worden voor het spuiten van het huis. Let hierbij op dat alle andere dieren en mensen het huis ook even niet kunnen betreden. Deze dampen zijn namelijk ook slecht voor onze gezondheid.

Door deze behandeling in huis, ben ik dus ook genoodzaakt om €15,00 extra te rekenen om de trimsalon te behandelen. U wilt uw dier toch ook in een vlo-vrije omgeving achterlaten?

Tegenwoordig zijn er allerlei alternatieven op een vlooienplaag te bestrijden. Zo heb zijn de keramische tekenbanden ook al beken dat ze de vlooien af weren. Helaas ben ik niet bekend genoeg in deze materie en kan ik helaas niet zeggen of dit voldoende werkt.

PAS OP
Tea tree wordt ook gebruikt om van de vlooien af te komen. Dit is een volkomen veilig middel om vlooien bij de honden te bestrijden.

ECHTER IS TEA TREE DODELIJK VOOR DE KAT BIJ VERKEERD GEBRUIK

Laat u daarom altijd goed informeren. Bij mij in de trimsalon kan ik u informeren, adviseren en eventueel producten laten zien. Alles geheel vrij blijvend.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *