Sinds 1 april 2013 is het in Nederland verplicht om een hond te chippen. Naast het chippen is ook het registeren super belangrijk. Want alleen een chip zetten, is namelijk niet genoeg. Ook zonder registratie bent u zelfs strafbaar! Nu zal dat in Nederland meevallen maar er zitten toch wel wat voordelen aan als de hond (en zelfs de kat) gechipt en geregistreerd heeft.

In Nederland zijn er 2 mogelijkheden van chippen. Dit kan door de dierenarts gedaan worden of door de Raad van Beheer. Gaat het om een stamboom hond? Zal deze gechipt zijn door de Raad van Beheer. Deze nummers zijn ook speciaal afgegeven zodat een stamboomhond altijd te herkennen is aan zijn chip.

Rond de 6 weken worden de dieren gechipt en geregisteerd. De fokker doet de eerste geristratie, en zou u eigenlijk moeten helpen bij het overschrijven. Geen zorgen! Deze maand help ik u hierbij om dit te regelen!

De overschrijving of inschrijving is zo gedaan, er zitten we wat kosten aan verbonden maar toch kunnen we aardig wat voordelen opnoemen van het registeren van de chip!

  • Bij vermissing, sneller thuis
  • Bij ontvreemding, aanmelden zodat er meer controle kan zijn en eerder thuis is.

Zodra de chip dus niet is aangemeld kan dit niet. Dan zit er een prachtige chip in uw dier, maar helaas is deze compleet functioneel loos!

Uw dier registeren bij een databank?

Wij kunnen u alle informatie aanleveren om dit thuis te doen, u krijgt dit per mail, of uitgeprint mee. Dit is wat uw voorkeur heeft.

Ook kunt u er voor kiezen om het door ons te laten doen. De registratie zal dan een fractie hoger uitkomen, maar u hoeft zich er niet druk om te maken. Wilt u het bij ons laten regelen? Vragen wij €8,00 per registratie. U ontvangt dan alles wel thuis. Wilt u ook graag een penning voor aan de halsband of tuig? Dan verwijzen wij u graag door naar de volgende website:
https://ndg.nl/frm/shop/?loc=nl_NL

Alle dieren zullen gecontroleerd worden, en u krijgt altijd de keus voor wij de registratie in orde maken.

Categories:

Tags:

Comments are closed