De zon gaat weer wat meer schijnen, wij zijn meer buiten. Vooral het genieten met onze viervoeters buiten is iets wat niemand ons afpakt in deze tijd.

Toch zijn er wel een aantal gevaren die op de loer liggen die we vaker zien in het voorjaar. Denk bijvoorbeeld aan de parasieten! Deze kleine vervelende meeliftende beestjes kunnen namelijk het leven van jou viervoeter onaangenaam maken.

Als we het hebben over parasieten, bestaan er in de dierenzorg twee verschillende soorten parasieten. De endo- en de ectoparasieten. Makkelijk vertaald, parasieten die in het lichaam leven en parasieten die op het lichaam leven.

In de maand van de parasiet neem ik jullie mee in een klein stukje zorg over die parasieten. Ook vertel ik wat meer over de parasieten en hoe je je dier preventief kan behandelen, maar ook hoe je een infectie kan behandelen.

Een heerlijke blog zo zonder plaatjes. Ik ben er dol op om mijn blogs aan te kleden met wat illustratie materiaal, maar niet iedereen kan dat waarderen over dit onderwerp.

Wat komt er deze maand voorbij.
– HELP! Vlooien wat nu?
– Nee, dat is een spinnetje! Of toch een teek?
– Ontwormen? Is het echt nodig?
– Diarree, weg ermee!

Dus, voor de trouwe lezers van de blogs, de volgende blogs zijn weer geïllustreerd met plaatjes.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *